Ο Νικολόπουλος, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και η «αθώωση» των Εξ…

Θα μου πείτε: τι δουλειά  έχει το θέμα της αποκάλυψης και εξευτελισμού ενός Νεοέλληνα ψευτόμαγκα βουλευτή με την προσπάθεια απαλλαγής των ενόχων της Μικρασιατικής Καταστροφής από τις βαρύτατες ιστορικές τους ενοχές.

Τελικά, όπως φαίνεται- όλα τα φαινόμενα της ζωής συνδέονται μεταξύ τους με μια αδιόρατη κλωστή που τις περισσότερες φορές δεν είναι αντιληπτή.  Μόνο που στην περίπτωση Νικολόπουλου -όπου το παλαιοκομματικό θράσος έρχεται να συνυπάρξει με την περιφρόνηση του ανθρώπου και έναν χυδαίο σεξισμό- αυτήν την κλωστή μπορούμε να την εντοπίσουμε.

Με αφορμή το γεγονός αυτό θυμήθηκα την παλιά ιστορία του Νικολόπουλου, που για καλή μας τύχη είχε κρατηθεί ζωντανή σε μια γωνιά αυτού του μπλογκ. Έτσι, σε μια διαδικτυακή συζήτηση για το θέμα αυτό κατέθεσα το παρακάτω σχόλιο, που παραθέτω και εδώ για να συμπληρώσει με τη σειρά του τη συζήτηση για το μεγάλο θέμα της αντιπροσφυγικής συμπεριφοράς των πολιτικών απογόνων εκείνων που ευθύνονται για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Aπογόνων που σήμερα χωρίς ίχνος ντροπής και μετάνοιας -με αφορμή το «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» και την ηλιθιότητα έως δωσιλογισμό κάποιων ολίγιστων από την Αριστερά- ενδύονται υποκριτικά το φιλοπροσφυγικό μανδύα:   

——————————————-

«Ο Νικολόπουλος έχει και άλλο ένα στοιχείο στα πολιτικά και ιδεολογικά του “προτερήματα” του: Υπήρξε ο πρώτος που ανακίνησε το ζήτημα της αθώωσης των Έξη υπεύθυνων για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Πριν ακόμα ξεκινήσει ο Πρωτοπαδάκης τη γνωστή προσπάθεια που κατάληξενα ακυρωθεί η δίκη από ένα τμήμα του Άρειου Πάγου (με 3-2) -μέσα από μια πρωτοφανή νομικά διαδικασία . Με ένα απίστευτο σκεπτικό που θύμιζε την αντιμικρασιατική και αντιπολεμική φρασεολογία της Δεξιάς (Λαϊκό Κόμμα) πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου του ’20.  Στο εισηγητικό κείμενο του Άρειου Πάγου η Μικρασιατική Εκστρατεία παραλληλιζόταν με τον Τρωϊκό Πόλεμο και υποστηριζόταν η θέση ότι η Σμύρνη για τους Έλληνες ήταν ότι το Ντιεν Μπιεν Φου (Ινδοκίνα) για τους Γάλλους. Εδώ υπάρχουν διάφορα κείμενα για όποιον ενδιαφέρεται: http://goo.gl/0QIdiC

Ο Νικολόπουλος λοιπόν ήταν ο πρώτος της ακροδεξιάς προσπάθειας αναθεώρησης της Δίκης των Εξ, έχοντας αναλάβει εργολαβικά -ως Πατρινός- την υπεράσπιση του προσώπου του Δημητρίου Γούναρη. Σε μια ανακοίνωση-καταγγελία κατά του Νικολόπουλου που εξέδωσε τότε (1-10-2003) η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδας αναφερόταν το εξής:

 

“… Οι προσπάθειες του βουλευτή Αχαϊας κ. Ν. Νικολόπουλου να προβάλλει θετικά την περίπτωση Γούναρη -αποκόβωντάς την από την κορυφαία πολιτική και κοινωνική του παρουσία ως βασικού διαχειριστή της μικρασιατικής κρίσης- είναι ύποπτη και προκλητική για τα πολυάριθμα θύματα της. Οι απόπειρες αποκατάστασης του Γούναρη θυμίζουν λίγο την πρόσφατη απόπειρα του Ιταλού πρωθυπουργού να αποκαταστήσει το φασίστα συμπατριώτη του Μουσολίνι. Παρότι ο ιταλικός λαός δεν πλήρωσε τόσο ακριβά την περίπτωση Μουσολίνι όσο πλήρωσε ο ελληνισμός τον Γούναρη, εν τούτοις η αντίδραση στην πρόκληση Μπερλουσκόνι υπήρξε καθολική. Να είστε σίγουροι ότι το ίδιο καθολική θα είναι και η αντίδραση των Ελλήνων και πολύ περισσότερο των απογόνων των τραγικών προσφύγων του ’22…

Το κείμενο αυτό υπάρχει ως πρώτο σχόλιο στο: https://kars1918.wordpress.com/2009/10/06/5-10-2009/

3 Σχόλια

 1. ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ on

  Δήλωση Νίκου Νικολόπουλου για την δήθεν εισαγωγή των Γενοκτονιών των Χριστιανών της Μ. Ασίας στο νομοσχέδιο.

  Νίκος Νικολόπουλος: Αντιρατσιστικό: Όταν η πολιτική Αλητεία και ο Εμπαιγμός ανάγεται σε Προδοσία. ΚΕΝΟ γράμμα η δήθεν ποινική δίωξη των υβριστών των σφαγιασθέντων προγόνων μας από τους Τούρκους

  Μέσα στο κείμενο του λεγόμενου «αντιρατσιστικού» αναφορικά με τις Γενοκτονίες υπάρχει η φράση «εκτός από τους αρνητές του Ολοκαυτώματος, θα τιμωρούνται πλέον και όσοι επιδοκιμάζουν, ευτελίζουν ή ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ αρνούνται τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η ελληνική Βουλή».

  Ο όρος «ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ» στην ουσία αναιρεί τη διάταξη για τις κύριες περιπτώσεις ασέβειας της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας.
  Όσοι δηλαδή καλυπτόμενοι από την ιδιότητα του Πανεπιστημιακού ή του «Ερευνητή» θα αρνούνται τις Γενοκτονίες των Χριστιανών της Ανατολής, δεν θα υφίστανται ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ.
  Γνωστές και οι περιπτώσεις ΜΚΟ που ασχολούνται με την δήθεν Ελληνοτουρκική Φιλία, οι οποίες θα ανήκουν στην ίδια κατηγορία, μιας αυτές επίσης θα αμφισβητούν «καλόβουλα πάντα» τις Τουρκικές φρικαλεότητες με τις σφαγές εκατομμυρίων Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων από τους Νεότουρκους του Εγκληματία Πολέμου Κεμάλ Αττατούρκ.

  Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα μόλις εχθές εντός Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος καθησυχαστικά προς την Ρεπούση: «Το άρθρο του κ. Αθανασίου έτσι όπως είναι διατυπωμένο ακριβώς προστατεύει από αυτό που δεν προστάτευε το άρθρο του κ. Ρουπακιώτη» και πρόσθεσε λέγοντας «να μη χρησιμοποιηθεί δηλαδή ως έγκλημα γνώμης», ενώ καθησυχάζοντας την κ. Ρεπούση πρόσθεσε «ένας επιστήμων δεν το κάνει κακόβουλα».

  Ο λαλίστατος Πατριδοκάπηλος Άδωνις «κάρφωσε» όλη τη πλεκτάνη που παίχτηκε μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για την εξαπάτηση του Ελλήνων, ρίχνοντας στάχτη και στα μάτια των Βουλευτών της ΝΔ που περιφέρονται πανηγυρίζοντας ότι πέτυχαν την δήθεν εισαγωγή των Γενοκτονιών των Χριστιανών της Μ. Ασίας στο νομοσχέδιο. ΚΕΝΟ γράμμα λοιπόν είναι η δήθεν ποινική δίωξη των υβριστών των σφαγιασθέντων προγόνων μας από τους Τούρκους. Τους πρόδωσε η πολυλογία του Αδώνιδος.

  Φυσικά για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε φράση «κακόβουλη άρνηση».
  Εκεί η απλή άρνηση φθάνει για να διωχθείς!

  Πρόκειται δηλαδή για μια ακόμη πολιτική ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, για μία κατάπτυστη κοροϊδία της Μνήμης εκατομμυρίων δολοφονημένων Ανδρών, Γυναικών και μικρών παιδιών.
  Ένας ακόμη βρόμικος εμπαιγμός μετά την συμπερίληψη στο εν λόγω νομοσχέδιο της ποινικής δίωξης όσων απλά διακηρύττουν την αντίθεση τους στην ομοφυλοφιλία, παρά τις αντίθετες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις προς την Εκκλησία της Ελλάδος.

  Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, απαιτούμε την διαγραφή της λέξης «Κακόβουλα» από το κείμενο έτσι ώστε να διώκονται ΟΛΟΙ όσοι αμφισβητούν τη Γενοκτονία που συντελέσθηκε στην Μικρά Ασία, όπως ακριβώς διώκονται όσοι θα αρνούνται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.
  Γιατί άλλωστε, αναρωτιέμαι, να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση;
  Απαιτούμε την αποτύπωση λεπτομερώς για το ποιοι άνθρωποι τις υπέστησαν και σε ποια Γενοκτονία αναφέρεται ο νομοθέτης.
  Δηλαδή η Γενοκτονία των Ποντίων, των Μικρασιατών Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

  Ο Πρωθυπουργικός φίλος Υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου έχει το χρόνο επιτέλους να διασώσει την πολιτική και εθνική του αξιοπρέπεια έστω και τώρα. Άλλως αυτός και όσοι ψηφίσουν αυτό το νομοθέτημα ανθελληνικού ρατσισμού, θα λάβουν αυτό που τους πρέπει: την πολιτική συντριβή τους και ακολούθως κλήσεις για τις επίσημες απολογίες των πεπραγμένων τους.

 2. Θεώρησα καθήκον μου να επικεντρώσω την ενασχόληση μου στην περίπτωση του Δημητρίου Γούναρη, ενός πολιτικού που καθ’ όλη την πολιτική του διαδρομή υπήρξε εκπρόσωπος του λαού της Αχαΐας, μιας περιοχής που χρόνια τώρα οι πολίτες της με τιμούν με την ψήφο τους εκλέγοντας με αντιπρόσωπο τους στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Το ίδιο έκαναν για τον Π. Κανελλόπουλο και σε λίγο ολοκληρώνω για τους δυο Παπανδρέου.
  Το βιβλίο «Δημήτριος Γούναρης: Πολιτική Βιογραφία» υπήρξε καρπός πολύχρονων μελετών και εξαντλητικής προσπάθειας διερεύνησης κάθε επιμέρους πτυχής που θίγεται στις σελίδες του. Και δίνεται στη δημοσιότητα όχι για να «δικαιώσει» ή για να «αδικήσει», αλλά για να συνεισφέρει στην ιστορική γνώση και τη συλλογική εθνική αυτογνωσία. Θα έχει δε επιτελέσει την αποστολή του, αν, αντί για αφορμή εύκολων «αντιρρήσεων», αποτελέσει το δημιουργικό έναυσμα για μια διεξοδική δημόσια συζήτηση, αναφορικά με μια εποχή, από την οποία εμείς οι επιγενόμενοι έχουμε να διδαχθούμε πολλά.

 3. https://kars1918.wordpress.com/2011/04/27/smyrna-ablaze%E2%80%A2-stories-of-massacre/

  Μια μαρτυρία από την Αυστραλία
  Η καταστροφή της Σμύρνης

  Με τον τίτλο «Smyrna ablaze. Stories of massacre» (Η φλεγόμενη Σμύρνη. Ιστορίες από τη σφαγή) η εφημερίδα «Sydney Morning Herald» δημοσίευσε στις 18 Σεπτεμβρίου (ή 2 Οκτωβρίου με το νέο ημερολόγιο) ένα αποκαλυπτικό άρθρο, λίγες μέρες μετά την είσοδο του τουρκικού στρατού στην πόλη, τη πυρπόλησή της και τη σφαγή μεγάλου μέρους του χριστιανικού της πληθυσμού (ελληνικού και αρμενικού), καθώς και των προσφύγων που είχαν συρρεύσει από το εσωτερικό για να αποφύγουν τις διώξεις. Έγραφε λοιπόν ο δημοσιογράφος:
  «Οι φλόγες, την περασμένη νύχτα, ήταν ολοκληρωτικά εκτός ελέγχου και πλησίαζαν το βρετανικό προξενείο. Υπάρχουν 300.000 πρόσφυγες μέσα στην πόλη. Όλα τα συμμαχικά πλοία γέμισαν. Μια αναφορά από την Αθήνα λέει ότι η καταστροφή στη Σμύρνη εκτιμάται από 14 έως 17 εκατομμύρια λίρες. Δεκατέσσερεις Αμερικανοί αγνοούνται. Αναφέρεται ότι οι μαθήτριες του Αμερικανικού Κολεγίου Θηλέων απήχθησαν από τους Τούρκους. Η Σμύρνη αφανίστηκε εκτός από την άθλια τουρκική συνοικία. Οι τράπεζες, οι εμπορικές και κατοικημένες περιοχές κατά μήκος της παραλίας και τα τετράγωνα που κατοικούσαν ξένοι, μετατράπηκαν σε στάχτη. Η φωτιά κάλυψε μια περιοχή δύο τετραγωνικών μιλίων. Ο σερ Χάρι Λαμπ, ο Βρετανός γενικός πρόξενος, δήλωσε ότι όλα τα ξένα προξενεία κάηκαν εκτός από το βελγικό, το νορβηγικό και το δανέζικο, τα οποία απέχουν τρία μίλια από το κέντρο της πόλης. Η ένορκη κατάθεση Αμερικανών κατοίκων αποδεικνύει ότι Τούρκοι στρατιώτες του τακτικού στρατού, συστηματικά πυρπόλησαν την πόλη, σε αντίποινα της καταστροφής που προκάλεσαν οι Έλληνες (σ.τ.σ. ο στρατός) κατά την αποχώρησή τους και επίσης ότι οι Τούρκοι, με τη φωτιά θέλησαν να καλύψουν τις σφαγές που σημάδεψαν την είσοδό τους στην πόλη. Αμερικανοί μάρτυρες εκτιμούν ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων χάθηκε στις φλόγες. Η ελληνική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε στην Κοινωνία των Εθνών, τους Συμμάχους και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι οι Κεμαλικοί έσφαξαν τους πρόσφυγες. Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι πολλοί Έλληνες και Αμερικανοί εκτελέστηκαν μαζικά με την κατηγορία ότι βοήθησαν τον ελληνικό στρατό ή ότι διέπραξαν κατά φαντασίαν εγκλήματα. Ένας Αμερικανός δηλώνει ότι είδε αποκεφαλισμένα κορμιά Ελλήνων στρατιωτών δεμένα μαζί …»


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: