Κλέφτες στο διαδίκτυο….

Τις τελευταίες μέρες ένα πλήθος μέιλ μου έρχονται από διάφορους γνωστούς και άγνωστους, με τα οποία με προσκαλούν να παρακολουθήσω τις ιστοσελίδες που ενδιαφέρουν τον αποστολέα (από flipmail.com), ζητώντας την εγγραφή μου στο FliporαΤο ίδιο συμβαίνει και με άλλους, με μένα ως αποστολέα. Να ξεκαθαριστεί πρωτίστως ότι τα μηνύματα αυτά στέλνονται χωρίς τη γνώση του ενδιαφερόμενου… αποστολέα. Κανείς μας ΔΕΝ στέλνει τέτοια μηνύματα, σαν κι αυτά που ακολουθούν ενδεικτικά και στάλθηκαν  from Flipora, 440 N.Wolfe Rd MS #153, Sunnyvale, CA. 94085.

 Φαινεται ότι με κάποιο τρόπο  «κλέβουν» τις διευθύνσεις με τις οποίες επικοινωνούμε και χρησιμοποιώντας το όνομα μας στέλνουν τέτοια μηνύματα αλιεύοντας «πελάτες» .

Επίσης φαίνεται ότι μετατρέποντας το μέιλ μας σε όνομα δημιουργούν στον παραλήπτη σύγχυση, εφόσον η πρώτη εντύπωση είναι ότι τους έχει σταλεί από τον κλεφθέντα. Π.χ. εντοπίστηκε τέτοιο πλαστό και παράνομο μέιλ το οποίο είχε τα εξής χαρακτηριστικά:    

Θέμα: agtzidis.vlassis@gmail.com awaits your reply
Ημερομηνία: Wed, 9 Jan 2013 20:19:19 +0000
Από: agtzidis.vlassis@gmail.com<info@infoaxe.net>
Προς: athd@gmail.com
Καλό θα είναι σε τέτοια περίπτωση είτε να το σβήνετε κατευθείαν χωρίς να ανοίξετε το μέιλ ή εφόσον το ανοίξετε να ζητάτε τη διαγραφή σας (unsubscribe), με την ελπίδα ότι είναι ειλικρινείς και ότι δεν είναι άλλη μια παγίδα. 
.
Σε μένα φτάνουν μηνύματα αυτού του τύπου:
Fliporα χωρίς τίτλο

 

apati triantaf1
.
Σε άλλους, με τους οποίους έχω επικοινωνήσει παλιότερα, φτάνουν τώρα τέτοια πλαστά μηνύματα από «μένα»:
..
Fliporα exapatontas
.
Μόλις κάποιος πατήσει το Yes,  βγαίνει το παρακάτω:  
.
Fliporα1
.
.

2 Σχόλια

 1. Ξέρετε γιατί τα γράμματα στο πληκτρολόγιο είναι ανακατεμένα;
  21:34
  28/01/2016

  0

  0

  0
  Google +
  0

  Translate this page: EN FR DE ES RU AR
  Κοιτάζοντας το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, αλλά και των παλαιότερων γραφομηχανών, θα διαπιστώσετε ότι τα “Q, W, E, R, Τ και Υ” είναι τα πρώτα έξι γράμματα, ενώ όλα είναι μπερδεμένα μεταξύ τους!

  Ποιος, όμως, αποφάσισε τη ρύθμιση αυτή και για ποιο λόγο ανακάτεψε τα γράμματα; Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή! Η πρώτη γραφομηχανή κατασκευάστηκε το 1868 στις ΗΠΑ από τον Christopher Sholes Latham και περιελάμβανε έναν κινητό μηχανισμό με μελάνι, έναν μοχλό για τη συστροφή του χαρτιού και ένα πληκτρολόγιο με γράμματα, τα οποία ήταν τοποθετημένα αλφαβητικά.

  Από την αρχή, όμως, της λειτουργίας τους οι γραφομηχανές παρουσίασαν πολλά προβλήματα, επειδή μπλόκαραν συνέχεια τα γράμματα και “κολλούσαν”, εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας των γραμματέων. Η μόνη λύση στο πρόβλημα αυτό ήταν να μειώσουν την ταχύτητά τους οι δακτυλογράφοι, έτσι ώστε να μην “κολλάνε” τα πλήκτρα. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι το πρόβλημα παρουσίαζαν κυρίως τα πρώτα γράμματα της Αλφαβήτα. Ο Latham σκέφτηκε τότε ότι μία ήταν η λύση:

  Έπρεπε να… μπερδέψει τις γραμματείς, ανακατεύοντας τα γράμματα στο πληκτρολόγιο!

  Αυτό ήταν! Η σκέψη του ήταν… μεγαλειώδης και η επιτυχία της αποτυπώθηκε πολύ γρήγορα και στην πράξη, αποδεικνύοντας ότι τελικά το… μπέρδεμα είχε αποτέλεσμα. Η ταχύτητα των γραμματέων μειώθηκε αισθητά, αφού για να σχηματίσουν πλέον μια λέξη έπρεπε να “διανύσουν” μεγαλύτερη… απόσταση με τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο, αλλά και να… ψάξουν λίγο παραπάνω τα γράμματα! Και -ω! του θαύματος- τα “κολλήματα” στα γράμματα εξαφανίστηκαν! Η επιτυχία του πληκτρολογίου “QUERTY” συνεχίζεται μέχρι σήμερα…

  – See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160128/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1/%CE%BE%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1#sthash.5dGIUxAX.dpuf


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: