1821 και Έλληνες της Ανατολής

Το άγνωστο θέμα της συμμετοχής Ελλήνων από το χώρο της μικρασιατικής χερσονήσου, τόσο  στις προεπαναστατικές διεργασίες, όσο και στην ίδια την Επανάσταση θα παρουσιαστεί σε δύο εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Αθήνα.

Και στις δύο εκδηλώσεις θα είμαι ένας από τους ομιλητές, όπως και ο νομικός Τάκης Σαλκιτζόγλου, που συνέγραψε τη μονογραφία «Η  Μικρά Ασία στην επανάσταση του 1821″

Η πρώτη εκδήλωση διοργανώνεται από  το Σύλλογο Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» στις 19 Μαρτίου, 6.30 μ.μ. στά γραφεία του (Κώστα Βάρναλη 12-Μεταμόρφωση)

Η δεύτερη διοργανώνεται από την Ένωση Ποντίων Μελισσίων και το Ψωμιάδειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 21 Μαρτίου (19.00) στην αίθουσα της Ένωσης (Παναγ. Τσαλδάρη 13-Μελίσσια)

Σχετικά δείτε:

-Οι Έλληνες της Ανατολής στην Επανάσταση του 1821

Οι άγνωστες πλευρές του 1821

Για το 1821 και τη σειρά του Σκάι

Turk-le-sh-tir-e-me-dik-ler-im-iz-den-mi-sin-iz?

Μια συνέντευξη μ’ αφορμή το “νεο-οθωμανισμό”

Mικρασιάτες και ΄21. Μια βιβλιοπαρουσίαση στην “Ένωση Σμυρναίων”

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 και ώρα 18:30, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του συλλόγου μας επί της οδού Κ. Βάρναλη 12 Μεταμόρφωση Αττικής , ομιλία με θέμα «Οι Έλληνες της Ανατολής στην επανάσταση του 1821» .Έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από τους ομιλητές μας τον κο Σαλκιτζόγλου Τάκη (συγγραφέα & νομικό) και τον κο Αγτζίδη Βλάσση (ιστορικό) για τους Έλληνες της Ανατολής και τον ρόλο που έπαιξαν στην εξέλιξη του αγώνα. Αναφέρθηκαν στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και πως αυτά επηρέασαν με την σειρά τους την σύγχρονη ιστορίας μας. Η παρουσία μελών και φίλων, του αντιδημάρχου και των δημοτικών σύμβουλων του δήμου, πρόεδροι πολιτικών σωματείων και μέλη συλλόγων της πόλης γέμισε την αίθουσα και δημιούργησε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Την εκδήλωση άνοιξε με ένα σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος του δήμου Μετ/σης Μιλτιάδης Καρπέτας δίνοντας τα εύσημα για μια ακόμη φορά στον σύλλογο μας για την άψογη οργάνωση και την πρωτοβουλία σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Το κοινό παρακολούθησε με εξαιρετικό ενδιαφέρον και αυτό φάνηκε στην ανοικτή συζήτηση που ακολούθησε , από τις ερωτήσεις και τα σχόλια των παρευρισκομένων. Η εκδήλωση τελείωσε με την απονομή ανθοδεσμών στους δύο ομιλητές και τις απαραίτητεςαναμνηστικές φωτογραφίες και πίνοντας ένα δροσερό αναψυκτικό μας δόθηκε ευκαιρία να μιλήσουμε ιδιωτικά με τους δυο εισηγητές και να τους θέσουμε ερωτήματα. Ο κύριος Σαλκιτζόγλου δε προσυπόγραψε και τα βιβλία τα οποία αγόρασε το κοινό και δώρισε στην βιβλιοθήκη του συλλόγου το τελευταίο του βιβλίο που εκδόθηκε υπό την αιγίδα του ιδρύματος μείζονος ελληνισμού με τίτλο «η Μ.Ασία στην επανάσταση του 1821».

http://paremvasikomotini.blogspot.com/2011/03/1821_22.html

http://www.dreampontos.com/forum/index.php?topic=1859.0

Advertisements

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: