-Πάμε Πάρο;

Δέκα λόγοι,

που κάνουν την Πάρο αξιοσημείωτο νησί αναφοράς.

Απαντήσεις σε ερωτήσεις του ιστοχώρου kykladesnews

.

Και συγκεκριμένα:

1. Η Πάρος είναι ένα εξαιρετικό νησί, ανεξάρτητα από τη συναισθηματική σχέση που έχει δημιουργήσει το γεγονός ότι είναι ο τόπος καταγωγής της συντρόφου μου.

2. Με την εξαιρετική της ιστορία η Πάρος, ενσαρκώνει όλη την περιπέτεια του ελληνισμού. Άκμασε, καταστράφηκε, ξαναγέμισε με κόσμο, βρέθηκε στη μέση μεγάλων ανατροπών και αλλαγών.

3. Η παλιά πρωτεύουσα του νησιού είναι οι πανέμορφες Λεύκες, οι οποίες αποτελούν και τη βάση μας.

4. Στις Λεύκες, τα παλιά νεοκλασικά μαζί με τα παραδοσιακά νησιώτικα δημιουργούν ένα σκηνικό θεάτρου με κορύφωση την πλατειούλα με το παραδοσιακό νεοκλασικό καφενεδάκι.

5. Εντυπωσιακά είναι τα ιδιωτικά καστρομονάστηρα που τα συναντάς μόνο στις Κυκλάδες. Ένα απ’ αυτά είναι το μεσαιωνικό, του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου των Καλόπλαστων, έξω απ’ τις Λεύκες ή του Καπαρού, που είναι και καλά διατηρημένο.

6. Η Πάρος κατάφερε να γίνει σημαντικός τόπος προορισμού για καλοκαιρινές διακοπές, γλυτώνοντας όμως την κατάπτωση που η μαζικοποίηση και η μόδα επέφεραν σ’ άλλα νησιά.Έχει πολύ νέο κόσμο,που σε κάνει να νοιώθεις και συ νέος.

7. Η νυχτερινή της ζωή είναι έντονη και ενδιαφέρουσα .

8. Οι παραλίες της Πάρου είναι εκπληκτικές. Όπως και ο αέρας για τους γουιντσέρφερ.

9. Στο λιμανάκι της Νάουσας, το ουζάκι με τη γούνα και το χταποδάκι στα κάρβουνα, είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

10. Αξέχαστη θα μου μείνει και μια εκδήλωση για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού που οργάνωσε ο «Αρχίλοχος», ο δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος της Παροικιάς, καθώς και το γλέντι που ακολούθησε στο παραθαλάσσιο ουζερί με ποντιακή λύρα και μπάλους.

[σημείωση: Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε το 2008 από τον «Αρχίλοχο» στην Παροικιά, συμμετείχε και η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αθήνας. Πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με φωτογραφικό υλικό από τις συλλογές τους, έκαναν οι Πόντιοι της Πάρου]

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: