-Το συνέδριο των Ποντίων της Β. Αμερικής..

P1050280-1Με αφορμή την πρόσκληση να συμμετάσχω ως εισηγητής στην εναρκτήρια τελετή του 19ου Συνεδρίου των ομογενειακών οργανώσεων, που είναι ενταγμένες στην Παν-Ποντιακή Ομοσπονδία Η.Π.Α. και Καναδά, βρέθηκα  στο Μοντρεάλ της γαλλόφωνης περιοχής του Καναδά. Τη διοργάνωση του συνεδρίου και την φιλοξενία των επισκεπτών και των συνέδρων ανέλαβε ο εξαιρετικός σύλλογος της πόλης που φέρει τον τίτλο «Εύξεινος Πόντος» και η δραστήρια νεολαία του.

Η εισήγησή μου, που θα αναρτηθεί αργότερα στο μπλογκ, είχε τον εξής τίτλο: «Ποντιακός ελληνισμός και κρατικές συγκροτήσεις. Από την Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας έως το κίνημα για τη δημιουργία της ελληνικής Δημοκρατίας του Πόντου και τις Αυτόνομες Ελληνικές Σοβιετικές Περιοχές του Μεσοπολέμου.»

Στο συνέδριο, που έλαβε χώρα την περίοδο 9-11 Οκτωβρίου, συμμετείχαν οι εξής φορείς: 

 • «Ακρίται» της Φιλαδέλφειας [Pontian Society “Akritai” of Philadelphia, PA]
 • «Κομνηνοί» της Νέας Υόρκης [Pontian Society “Komninoi” of New York, NY]
 • «Πόντος» του Νόργουοκ Κονεκτικούτης [Pontian Society “Pontos” of Norwalk, CT]
 • «Εύξεινος Πόντος» του Μόντρεαλ [Association Pontiene de Montreal “Efxinos Pontos”, Quebec, Canada]
 • «Κομνηνοί» του Κάντον, Οχάιο [“Komnini” Pontian Club of Ohio, OH]
 • «Φοίνιξ» του Κλίβελαντ, Οχάιο [Pontian Society “Phoenix” of Cleveland, OH]
 • «Ξενητέας» Σικάγο [Pontian Society of Chicago “Xeniteas”, IL]
 •  Ιερό Ίδρυμα Παναγία Σουμελά Ποντίων Η.Π.Α. και Καναδά [Holy Institution Panagia Soumela] 
 • Αδελφότητα Τορόντο «Παναγία Σουμελά» του Τορόντο [Brotherhood Pontion Toronto “Panagia Soumela”, Ontario, Canada]

P1050283-1

Η «Ελευθεροτυπία», δια του δημοσιογράφου Γιώργου Κιούση, παρουσίασε στις 20-10-2009 με τον παρακάτω τρόπο το Συνέδριο:   

20-10-2009

20-10-2009Β

 Ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε ήταν καθαρός, απαλλαγμένος από τις στρεβλώσεις που συναντάς σήμερα στην Ελλάδα. Η έλλειψη εσωστρέφειας στην ομογένεια και η ύπαρξη συνολικής αντίληψης των πραγμάτων στο παγκόσμιο χωριό, χωρίς τις δικές μας γκρίνιες, μιζέριες και εγωισμούς,  οδηγεί στη διατύπωση των θέσεων με ξεκάθαρο, απροκατάλυπτο λόγο. 

P1050433-1Ένα από τα μεγάλα ζητήματα που απασχόησε το Συνέδριο ήταν αυτό της αναγνώρισης της Γενοκτονίας που υπέστη ο ελληνισμός της Ανατολής από τον τουρκικό εθνικισμό στις αρχές του 20ου αιώνα.

Ζητήθηκε «…η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας που υπέστη ο Ελληνισμός του Πόντου την περίοδο 1916-1923 και η ταυτόχρονη καταδίκη της Τουρκίας».

 –Ζητήθηκε από την ελληνική πολιτεία να ανεγείρει άμεσα εθνικό μνημείο για τα θύματα όλων των γενοκτονιών σε κεντρικό σημείο των Αθηνών. Έλληνες πολίτες, χριστιανικού ή εβραϊκού θρησκεύματος, έχουν υποστεί διαχρονικά τις πιο φρικαλέες εξοντώσεις. Πόντιοι, Μικρασιάτες, Θρακιώτες, κ.ά. στην πρώτη κατηγορία υπέστησαν το απεχθέστερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το έγκλημα της γενοκτονίας, από τους Τούρκους, Βουλγάρους, Ναζί και άλλους και Εβραίοι συμπατριώτες μας στην δεύτερη κατηγορία από τους Ναζί.  Η συνολική αντιμεπώπιση και καταδίκη της πρακτικής της Γενοκτονίας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ομογενείς συμπατριώτες μας  αντιμετωπίζουν τα μεγάλα αυτά ιστορικά γεγονότα μάσα από μια παγκόσμια ματιά, όντας απαλλαγμένοι από τα δεσμά του τοπικισμού.

 –Εκφράστηκε επίσης αλληλεγγύη στον κυπριακό λαό με λύση δίκαια και βιώσιμη, λύση που να εγγυάται την ειρηνική συνύπαρξη και πρόοδο όλων των αυτοχθόνων κατοίκων του νησιού, όλων των Κυπρίων. Κάτι βέβαια που απαιτεί την άμεση και μόνιμη απόσυρση όλων των κατοχικών στρατιωτικών δυνάμεων και όλων των εποίκων. 

Ζητήθηκε επίσης η άμεση αποκατάσταση του ιστορικού, εκκλησιαστικού, ηγετικού και πνευματικού ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.  Ζητήθηκε η  άμεση επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης καθώς και επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως εκκλησίας και η  αποκατάσταση όλων των ιστορικών Μονών του Πόντου, της Καππαδοκίας και άλλων περιοχών της Μικράς Ασίας. 

-Το συνέδριο επέδειξε μέριμνα για τον πολιτιστικό πλούτο που αποτελεί η ποντιακή διάλεκτος. Αφού διαπιστώθηκε ότι η ελληνική πολιτεία έχει παραγνωρίσει την ύπαρξη της ποντιακής διαλέκτου ζητήθηκε η δημιουργία και η προώθηση προγραμμάτων και κέντρων εκμάθησης και διατήρησης αυτής της διαλέκτου.

 Μια από τις εξαιρετικά σημαντικές παρεμβάσεις του Συνεδρίου υπήρξε το Ψήφισμα για την επιχειρούμενη « Επαναψηλάφηση της Δίκης των Εξ» από τους απογόνους των υπευθύνων της Καταστροφής του Ελληνισμού της Ανατολής. 

Συγκεκριμένα αναφέρουν: 

«Με αφορμή την προσφυγή στον Άρειο Πάγο με την οποία ζητείται η αναψηλάφηση της Δίκης των Εξ, θεωρούμε, εξαιρετικά άστοχη τη διαδικασία προκειμένου μάλιστα για δίκη που δεν είχε ποινικό αλλά πολιτικό χαρακτήρα. Διότι και σ’ αυτή την περίπτωση, η αναψηλάφηση θα έχει πολιτικό χαρακτήρα και θα διχάσει για άλλη μια φορά τον ελληνισμό. 

Δηλώνουμε ότι η απόπειρα αναψηλάφησης της Δίκης των Εξ που επιχειρείται στην Ελλάδα από διάφορους κύκλους είναι άτοπη και προσβλητική για τους απογόνους των θυμάτων της πολιτικής των Εξ. Η πολιτική που άσκησαν από τον Νοέμβριο του 1920 έως και το Σεπτέμβριο του 1922 χαρακτηριζόταν από εμπάθεια, συνειδητή υποβάθμιση της θέσης της Ελλάδος από το συμμαχικό στρατόπεδο, περιφρόνηση των Ελλήνων της υπό διάλυση Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που είχαν υποστεί ήδη την πολιτική γενοκτονίας από τους Νεότουρκους. Ως απόγονοι των θυμάτων της Γενοκτονίας που συνέβη στον Πόντο και της  Μικρασιατικής Τραγωδίας, θεωρούμε ιταμή και απαράδεκτη πρόκληση στη μνήμη των χιλιάδων νεκρών την επιχειρούμενη, μέσω δίκης, «αθώωση» των υπευθύνων της μεγαλύτερης καταστροφής, που υπέστη ποτέ το ελληνικό έθνος. Οποιαδήποτε παρόμοια διαδικασία μας βρίσκει αντίθετους και δηλώνουμε ότι θα προστατεύουμε τη μνήμη των προγόνων μας με κάθε νόμιμο μέσο.

 Κάνουμε έκκληση στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου να απορρίψει κάθε εισήγηση για αναψηλάφηση της Δίκης, αφήνοντας την όποια απόφαση στην αδέκαστη κρίση της ιστορίας.»

Ας πάρουμε μια φωτογραφική γεύση από τα περί του Συνεδρίου:

 

P1050282-1

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα γραφεία του συλλόγου Ποντίων του Μοντρεάλ

P1050354-1

Από το γλέντι της υποδοχής των Ελλαδιτών συμπολιτών. Στη μέση του κυκλικού χορού ο μικρός Βαγγέλης από τη Βοστώνη

P1050451-1

Το συγκρότημα «Εύξεινος Πόντος» των εφήβων του συλλογου του Μοντρεάλ

P1050288_1

Συνέντευξη Τύπου

P1050387-1

Από την φωτογραφική έκθεση του Μιχάλη Μουρατίδη στην κεντρική αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας Μοντρεάλ, όπου έγινε και η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου με χαιρετισμούς και ομιλίες. Οι Πόντιοι της Αμερικής έχουν την ευαισθησία και τη γνώση που λείπει, δυστυχώς, από αρκετούς Ελλαδίτες Ποντίους. Απόδειξη, η παραπάνω φωτογραφία, όπου εμφανίζονται παράλληλα δύο εμβληματικές φυσιογνωμίες του ελληνισμού της Ανατολής-θύματα του τουρκικού εθνικισμού: Ο δημοσιογράφος Νίκος Καπετανίδης που εκτελέστηκε στην Αμάσεια και ο Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος που κατακρεουργήθηκε απ’ τους νικητές.  Αυτή τη σύνθεση δύσκολα θα τη συναντήσεις στην Ελλάδα, απόρροια ενός κακώς νοούμενου τοπικισμού και μιας μεγάλης ημιμάθειας. P1050407-1

Ο κόσμος αρχίζει να μαζεύεται στην αίθουσα για την κεντρική εκδήλωση

P1050415-1

Η Σάνο Χάλο χαιρετίζει τους συνέδρους

P1050475-1

Απ’ τις εργασίες του 19ου Συνεδρίου, που έλαβαν μέρος 51 σύνεδροι

P1050480-1

Το προεδρείο από αριστερά προς τα δεξιά: Ο απερχόμενος πρόεδρος Μιχάλης Μουρατίδης, ο πρόεδρος της Παναγίας Σουμελά ΗΠΑ-Καναδά δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης στη μέση και ο εκλεγμένος απ’ το συνέδριο πρόεδρος Δημήτρης Μολοχίδης

P1050497-1

Τα χορευτικά συγκροτήματα από τη Νάουσα (μακεδονίτικο), τη Βέρροια (ποντιακό) και το Μοντρεάλ (δωδεκανησιακό+ποντιακό) φωτογραφίζονται πριν την παράσταση, με την οποια έκλεισαν οι εκδηλώσεις που πλαισίωσαν το 19ο Συνέδριο

P1050491_1

Ναουσαίικη ομορφιά…

P1050422-1

…και ποντιακο-βερροιώτικη στιβαρότητα

P1050539-1

Ο χορός…

P1050555-1

Η τελευταία αναμνηστική φωτογραφία.

 


 
 
 
 
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ της ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΗΠΑ & ΚΑΝΑΔΑ
 

Το 19ο Παμποντιακό συνέδριο ΗΠΑ-Καναδά με τον γενικό τίτλο «από το χθες στο αύριο…» πραγματοποιήθηκε από 8 έως 11 Οκτωβρίου στο Μοντρεάλ. Το συνέδριο οργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά υπό την επιμέλεια του τοπικού ποντιακού συλλόγου «Εύξεινος Πόντος» του Μοντρεάλ. Το συνέδριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά αποτελεί την κορυφαία πολιτική εκδήλωση του οργανωμένου Ποντιακού Ελληνισμού των ΗΠΑ και Καναδά. Κατά την διάρκεια αυτού του τριημέρου συναντώνται οι Πόντιοι: 

α) για να ενημερωθούν, να ενημερώσουν, και να σφυρηλατήσουν τους ισχυρούς κοινωνικούς και πατριωτικούς δεσμούς που τους συνδέουν,
β) για να παρουσιάσουν το έργο τους και να εκτιμήσουν το έργο των άλλων σωματείων και φορέων, και κυρίως
γ) για να αναλύσουν σκέψεις και απόψεις και για να συνθέσουν αποφάσεις και ψηφίσματα που θα οδηγήσουν τον Ποντιακό Ελληνισμό με σύπνοια και όραμα σε δρόμους καταξίωσης και δικαίωσης, σε λεωφόρους προοπτικής και επιτυχιών.

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου έλαβε χώρα στην μεγάλη αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας Μοντρεάλ με την παρουσία και τους χαιρετισμούς της γενικής προξένου Ελλάδας στο Μοντρεάλ κ. Μαρίας Καρνούτσου, της πρών βουλευτή του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου του Καναδά Ελένη Μπακοπάνου, του προέδρου της Ελληνικής κοινότητας Μοντρεάλ κ. Βασίλη Μπαλαμπάνου, του προέδρου και ταμία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντιακού Ελληνισμού (Δι.Συ.Π.Ε). κ.κ. Ηλία Τσεκερίδη και Απόστολου Αποστολίδη αντίστοιχα, του επίτιμου προέδρου των Ομοσπονδιών Ευρώπης και ΗΠΑ-Καναδά κ. Χρήστου Γαλανίδη. Σύνεδροι και παρατηρητές παρακολούθησαν τις εργασίες και τις παράπλευρες εκδηλώσεις από όλες τις γωνιές των ΗΠΑ και Καναδά. Εισηγητές της βραδιάς ο κ. Χρήστος Γαλανίδης και ο Δρ. Βλάσης Αγτζίδης με τις ιστορικές ομιλίες «Το αρχαίο βασίλειο του Πόντου (363 π.Χ.–64 μ.Χ.)» και « Η Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας (1204 μΧ – 1461 μΧ) και οι νεότεροι χρόνοι» αντίστοιχα.  

 Στην εκδήλωση τιμήθηκαν η «Γιαγιά του Πόντου» Ευθυμία Σάνο Χάλο μαζί με την θυγατέρα της και γνωστή συγγραφέα Θέα Χάλο. Η Παμποντιακή Ομοσπονδία έχει αναγνωρίσει και επίσημα το σημαντικό ρόλο και των δύο κυριών για την προώθηση του ποντιακού ζητήματος στην Βόρεια Αμερική, αλλά και στον σκληρό και άνισο αγώνα που έδωσε η Θέα ως την αποδοχή και επικύρωση του ψηφίσματος της Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών (ΙAGS) που αναγνώρισε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας της περιόδου 1914-1923 από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές. Στις παράπλευρες εκδηλώσεις συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα της «Ευξείνου Λέσχης» Βεροίας και του ομίλου περιβάλλοντος και πολιτισμού Νάουσας «Αράπιτσα» ενώ υπήρχε έκθεση φωτογραφίας του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Μιχάλη Μουρατίδη και παρουσίαση του βιβλίου «The Greeks of Stark County» από τον συγγραφέα ιστορικό Dr. William Samonides.

Η ολομέλεια επίσης συνομίλησε εκτενέστατα για το θέμα της Νεολαίας, το οποίο είναι ένα σύνθετο και πολύπλοκο ζήτημα. Αποφασίστηκε το Προσυνέδριο του 2010 να αφιερωθεί αποκλειστικά για το θέμα αυτό που προγραμματίζεται να διεξαχθεί στην πόλη Norwalk της Κοννεκτικούτης κατόπιν ανάληψης της ευθύνης διοργάνωσης του 20ου Παμποντιακού Συνεδρίου για το 2011 από τον τοπικό σύλλογο «Πόντος». Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου και σε μια ιστορική αλλά και ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή απενεμήθη «αριστείδειν» ο τίτλος του επίτιμου μέλους στις κυρίες Ευθυμία Σάνο και Θέα Χάλο. Η Θέα Χάλο ευχαρίστησε όλους τους συνέδρους αλλά και ονομαστικά ένα προς ένα όσους συνέβαλαν στην απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας της ιδίας και της μητέρας της. Επίσης θεσπίστηκε το Ειδικό Ταμείο «Pontos Incentive» που θα έχει σαν κύριο στόχο την οικονομική στήριξη όλων των σοβαρών και υπεύθυνων πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων που θα προωθούν τηων αναγνώριση και διεθνοποίηση της Γενοκτονίας.

Το νέο εγκεκριμένο καταστατικό της Ομοσπονδίας, με ριζικές αλλαγές στη δομή και ουσιαστικές βελτιώσεις στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, μοιράστηκε σε όλους τους συνέδρους. Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι ότι ανοίγεται ο δίαυλος αμεσότερης στήριξης του Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά Αμερικής από τους συλλόγους. Οι σύλλογοι έχουν πλέον το δικαίωμα, μέσω της εκλογής αντεπιστέλλοντα παραπιστευματοδόχου (corresponding trustee) να φροντίζουν για την ορθή λειτουργία του Ιδρύματος. Η διοίκηση του Ιδρύματος λογοδοτεί στο νόμο λειτουργώντας σύννομα. Το Συμβούλιο Παραπιστευματοδόχων (Board of Trustees) θα λογοδοτεί στους Πόντιους, τους χθεσινούς, τους σημερινούς αλλά και τους αυριανούς. Η στελέχωση του εν λόγω συμβουλίου με τους καταλληλότερους αντιπροσώπους θα διασφαλίσει και θα εγγυηθεί την ορθή και διαχρονική λειτουργία του Ιδρύματος.

Οι εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το απόγευμα. Η σύνθεση του νέου συμβουλίου απαρτίζεται από τους:

Δημήτρης Μολοχίδης – πρόεδρος
Σοφία Μιχαηλίδου – αναπληρωτής πρόεδρος
Κυριάκος Παπαδόπουλος – γενικός γραμματέας και υπεύθυνος τύπου
Παναγιώτης Ιωσηφίδης – ταμίας
Σοφία Βαρνασίδου – υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων
Έφη Παυλίδου-Οικονόμου – υπεύθυνη πολιτισμού και λαογραφίας
Κώστας Τσιλφίδης – υπεύθυνος προώθησης ποντιακών ζητημάτων
Παναγιώτα Ιορδανίδου –υπεύθυνη νεολαίας και
Στέφανος Αμανατίδης – υπεύθυνος οικονομικής ενίσχυσης.

Οι σύνεδροι κατέληξαν σε ψήφισμα όπου συνοψίζονται οι βασικές αρχές και θέσεις του Ποντιακού Ελληνισμού Βορείου Αμερικής, παρουσιάζονται τα αιτήματα του και κυρίως διατρανώνεται η θέληση όλων των Ποντίων της Βορείου Αμερικής να διεξάγουν τον δικό τους ανιδιοτελή, μαχητικό και ενάρετο αγώνα για εξεύρεση λύσεων σε όλα εθνικά ζητήματα που τους απασχολούν και για επίτευξη όλων των στόχων τους. Αυτούσιο αντίγραφο του εν λόγω ψηφίσματος του συνεδρίου επισυνάπτεται.

Νέα Υόρκη – Πέμπτη 15η Οκτωβρίου 2009  

Το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης (Σάββατο 11-10-2009)
Διακρίνονται οι: Μιχάλης Μουρατίδης, Δημήτρης Μολοχίδης, Δρ Χαράλαμπος Βασιλειάδης, Γιώργος Τσιλφίδης και Γιώργος Μαυρόπουλος (από αριστερά).
Στην μικρή βουλή της Ελληνικής κοινότητας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης οι κ.κ. Μιχάλης Μουρατίδης, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης, και Δημήτρης Μολοχίδης (από αριστερά προς δεξιά). 
Ο Πολιτιστικός Όμιλος «Αραπίτσα» Νάουσας
Μέλη του νέου Δ.Σ. με τα χορευτικά της Βεροίας και της Νάουσας.
Καθιστοί οι Κώστας Τσιλφίδης, Δημήτρης Μολοχίδης, Παναγιώτης Ιωσηφίδης, Έφη Οικονόμου, Παναγιώτα Ιορδανίδου, Σοφία Βαρνασίδου (από αριστερά). 
Μέλη του νέου Δ.Σ. με τ ην Εύξεινο Λέσχη Βεροίας, διακρίνονται οι Κάρλος Τσιλφίδης, Παναγιώτης Ιωσηφίδης, Δημήτρης Μολοχίδης, Κώστας Τσιλφίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Ιορδανίδου, Σοφία Βαρνασίδου και Έφη Οικονόμου (από αριστερά).
Η γιαγιά του Πόντου δίνει τις ευχές της στην νέα ηγεσία της Παμποντιακής ΗΠΑ και Καναδά
Αλλαγή ηγεσίας
Δ. Μολοχίδης (αριστερά), Μιχάλης Μουρατίδης (δεξιά).
                                         

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΑ & ΚΑΝΑΔΑ
50-23 199TH STREET, FRESH MEADOWS, NY 11365
TEL: (917) 302-4086
FAX: (718) 482-7524
WWW.PANPONTIAN.ORG
DMOLOHIDES@PANPONTIAN.ORG

Advertisements

2 Σχόλια

 1. Νικόλαος Χανιώτης on

  Κύριε Μουρατίδη

  σας άκουσα σήμερα 19/12/2011στην ΝΕΤ και αμέσως σκέφτηκα το βαπτισιμιό μου που από το 1967 μετανάστεψε στον Καναδά (Τορόντο) δυστυχώς εδώ 40 χρόνια και πλέον έχω χάσει τα ίχνή του.Αμέσως ανέτρεξα στο google και αναζήτισα το όνομα σας, όπου με πληροφόρισε το site .Ζητώ συγνώμη που πήρα το θάρρος να σας ενοχλήσω με τον τρόπο αυτό, αλλά αν θέλετε να μου απαντήσετε για να σας αποστείλω περισσότερα στοιχεία.Μετά τιμής Νικόλαος Χανιώτης

 2. Βλάσης Αγτζίδης on

  Κ. Χανιώτη, είναι μάλλον κάπως απίθανο να αντιληφθεί ο κ. Μουρατίδης την έκκληση που καταθέσατε εδώ. Είναι προτιμότερο να του απευθύνεται το μήνυμα που θέλετε στην οργάνωση στην οποία ανήκει:
  ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΑ & ΚΑΝΑΔΑ
  50-23 199TH STREET, FRESH MEADOWS, NY 11365
  TEL: (917) 302-4086
  FAX: (718) 482-7524
  http://WWW.PANPONTIAN.ORG
  DMOLOHIDES@PANPONTIAN.ORG


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: